GRATIS PARKEREN OP NATIONALE FEESTDAGEN?

12-06-2014 17:26

Om de centra van de diverse dorpen en steden bereikbaar en toegankelijk te maken is tegenwoordig een hot-item. Door de crisis zijn er heel veel bedrijven in de problemen gekomen en daardoor is het een goede zaak dat er in onze gemeente een goed parkeerbeleid is.

We hebben in onze mooie stad Sneek een 3-tal parkeerterreinen even buiten het centrum liggen
nl. Boschplein, Flexaterrein en het Veemarktterrein waar slechts 2,-- voor een hele dag betaald moet worden. Een parkeerprijsje voor een schijntje!!

Daarnaast is er op de 1e zondag van iedere maand een koopzondag waar het parkeren door de hele stad GRATIS is.

Er is onlangs nogal wat ophef ontstaan over het betaald parkeren op Koningsdag.

Naar aanleiding van  schriftelijke vragen van de PvdA of het mogelijk is om op Koningsdag gratis te parkeren is het college bereid om alle parkeerlocaties in Sneek en Bolsward vanaf 2015 aan te wijzen als locaties waar ieder jaar op Koningsdag  en eens in de 5 jaar op 5 mei GRATIS kan worden geparkeerd. Dit draagt bij aan een feestelijk en gastvrij welkom aan de bezoekers.

En...daar zijn wij allemaal natuurlijk heel erg blij mee, niet alleen voor de
bezoekers maar ook voor de ondernemers.

Verder zou het een goede zaak zijn als er door de gemeente een parkeerkalender gemaakt wordt waarop te lezen is wat de kosten zijn en waar en wanneer het vrij parkeren is en dat al deze informatie over het parkeerbeleid op de gemeente SWF-site komt te staan zodat iedereen precies weet op welke dagen (met data erbij) er GRATIS parkeren is in Sneek en Bolsward .


En...daar maak ik mij sterk voor!