KANSEN VOOR ONDERNEMERS

18-12-2015 13:04

Het ondernemersfonds in SWF is met royale meerderheid aangenomen in de raad. Ondernemers kunnen nu gezamenlijk aan de slag dankzij de royale steun van de raad  op 17 december 2015 voor het  ondernemersfondsvoorstel  van het college. De raad heeft zijn fiat gegeven om het fonds te voeden via de OZB regeling voor niet-woningen.  Vereinigde leden en kernen die niet mee willen doen kunnen via retributie hun geld terugkrijgen. (voor meer informatie kijk op www.ondernemersfondsswf.nl )

Het ondernemersfonds geeft ondernemers de kans om samen initiatieven op te zetten. Geen gedoe meer zoals van wie betaalt het. Neen het geld zit in het fonds en kan besteed worden in het eigen gebied
waar men zaken doet. De kracht van het fonds is gezamenlijk optrekken waardoor er prachtige initiatieven kunnen worden opgezet en uitgevoerd. Voorbeelden van initiatieven zijn: bezoekerstrekkende evenementen, feestverlichting, gezamenlijke bewaking, gezamenlijke inkoop van materialen, investeren in gastvrijheid en bereikbaarheid, bewegwijzering etc. etc. Men kan het zelf  bedenken en ondernemen.

Het ondernemersfonds is een mooi instrument om de leefbaarheid, de levendigheid en bedrijvigheid  in de kernen te vergroten en daarmee ook de werkgelegenheid te behouden en te versterken.

Ondernemers/instellingen  kunnen gezamenlijk beslissen wat zij met hun geld kunnen gaan doen om meer geur en fleur te brengen in hun eigen gebied. Alle bedrijven doen mee en zijn solidair aan de te ontwikkelen activiteiten. De activiteiten kunnen op allerlei terrein liggen en zijn voor elk gebied verschillend. Bedrijven en instellingen kunnen nu uitvoeren wat zij graag willen voor hun eigen gebied.

Zo'n fonds betekent ook dat je met elkaar gaat nadenken over de mogelijkheden die je samen kunt ontwikkelen. Wat hebben wij nodig in ons gebied, stad of dorp , om de leefbaarheid te vergroten, om onze bedrijven te laten floreren.


SAMENWERKEN IS DE KRACHT VAN HET ONDERNEMERSFONDS1