KUNST EN CULTUUR ZIJN ONMISBAAR VOOR DE SAMENLEVING.

07-03-2014 09:28

Onze samenleving kan pas een echte samenleving zijn als mensen zich verenigen in culturele stichtingen, clubs en verenigingen. Dit is een reactie  van een van mijn webloglezers. Het zou een stelling kunnen zijn waar je het wel of niet mee eens bent.

Het CDA is het hier helemaal mee eens zoals u in ons verkiezingsprogramma kunt lezen:

Leve de lokale cultuur

Samenleven komt vaak tot uitdrukking in wat mensen op cultureel gebied met elkaar ondernemen.Cultuurverbindt mensen. Het CDA SWF wil een gemeente die kunst en cultuur laat bloeien. We willen de hoge kwaliteit van nu in stand houden en zorgen voor regionale spreiding en toegankelijkheid.Het is van groot belang dat een evenwichtige financiële ondersteuning plaatsvindt waarbij zowel het grote als het kleine op passende wijze ondersteund wordt. Muziek en toneel verdienen de ruimte in SWF.Súdwest-Fryslân kent een groot aantal musea die in stand worden gehouden door talrijke vrijwilligers. In onderlinge samenwerking moet worden getracht de kosten te beperken en de promotie te versterken. Musea zijn waardevol en verdienen passende ondersteuning.


Theatergroepen. korpsen, koren, oranjeverenigingen etc. kunnen zonder subsidie niet bestaan. Zij drijven al op honderden vrijwilligers en steken zelf vaak al veel geld in hun club. Súdwest-Fryslân heeft een traditie hoog te houden en prachtige initiatieven mogen niet verloren gaan. Door de bezuinigingen zal er minder geld beschikbaar komen. Toch moeten we het maximale er uithalen anders verdwijnt er zoveel folklore in onze gemeente. En...........dat is niet goed voor de kernen van de vele mooie steden en dorpen die onze gemeente.heeft.


Mijn inzet zal zeker gericht zijn op het laten bloeien van de Kunst en Cultuur!