LEEGSTAND, NORMALE ZAAK OF EEN WEZENLIJK STRUCTUREEL PROBLEEM?

11-03-2014 18:02

Leegstand is slechts een van de vele fenomenen waarmee onze samenleving te maken heeft. Wordt leegstand gezien als iets wat er gewoon bijhoort en misschien in opgaande conjunctuur wel weer zal verdwijnen. Dit is echter niet het geval in onze gemeente SWF want daar is men ervan overtuigd dat de leegstand een wezenlijk structureel probleem is en zo snel mogelijk moet worden aangepakt.

Ook het CDA is van mening dat de leegstand teruggedrongen moet worden. Dat geldt voor winkels maar ook voor kantoren en ander vastgoed.
Veel van de leegstaande winkels, kantoren en woningen zijn gewoonweg overbodig. Dat komt door structurele veranderingen  in het gebruik van ruimte en dat proces is onomkeerbaar. De economische crisis is niet de oorzaak van de vastgoedcrisis maar deze 2 crisissen staan naast elkaar. Een duurzame en slimme creatieve aanpak is nodig om de leegstand structureel aan te pakken. Dat betekent dat de beschikbare ruimte benut kan worden door nieuwe initiatieven van burgers of nieuwe bedrijven die zich in onze gemeente SWFwillen vestigen. Transformatie is minder duur dan slopen. En in de meeste
gevallen ben je met transformatie niet duurder maar soms zelfs goedkoper uit dan met nieuwbouw. En...........het gaat in ieder geval sneller. Nauw overleg met de gemeente is noodzakelijk om samen tot creatieve oplossingen te komen waardoor de leegstand wordt teruggedrongen.

We moeten allemaal iets doen , anders werkt het niet.


Het CDA wil toe naar een duurzame, slimme en rechtvaardige samenleving.EN.... DAAR MAAK IK MIJ STERK VOOR!