LUISTEREN OP STRAAT IN WITMARSUM

16-06-2017 15:02

WAT WILLEN DE INWONERS VAN WITMARSUM EN OMGEVING?

Om daar achter te komen, hadden Arjen Doedel uit Makkum en ik zaterdag 27 mei jl. een luisterend oor  voor de inwoners uit Witmarsum en omgeving.

Rinske Poiesz, raadslid van het CDA in Súdwest-Fryslân  en Arjen Doedel kandidaat raadslid voor het CDA in Súdwest-Fryslân willen graag weten wat er bij de inwoners van Witmarsum leeft en wat er beter geregeld kan worden door de gemeente.

De inwoners van Witmarsum en omgeving zijn over het algemeen zeer tevreden, zij wonen lekker rustig en er zijn voldoende voorzieningen. Ook zijn zij tevreden over onze gemeente. Toch is er aandacht gewenst voor de jongeren die te weinig aan sport doen en zijn er zorgen over de parkeerruimte bij de dokterswacht in noodgevallen. Wat gaat de gemeente daar aan doen? En wat gaat de gemeente doen aan het nijpende tekort aan vrijwilligers? Inwoners die in Noord-Holland werken hebben zorgen over de bereikbaarheid via  de afsluitdijk omdat de brug vaak kapot is. Niet alleen de leegstaande woningen van de woningbouwverenigingen is een doorn in het oog maar ook de verpaupering van het klooster. Integratie van de asielzoekers valt tegen, zij zijn erg op zichzelf en spreken slecht tot geen Nederlands. Er wordt meer aandacht voor mantelzorgers gevraagd, er is meer ondersteuning gewenst  zoals dagbesteding en huishoudelijke hulp en een tip voor de gebiedsteams is niet alleen een luisterend oor te hebben voor ouderen maar ook voor jongeren en niet de zaken op de lange baan schuiven maar direct oppakken.

Terechte zorgen die aandacht vragen en daar gaat het CDA zich sterk voor maken.