SLAGVAARDIG ONDERNEMEN?

05-03-2014 13:25

Ondernemers willen slagvaardig  ondernemen. De vele regels waar zij tegen aanlopen werken vaak irritatie op en ze vinden veel regels overbodig. Het is een veelgehoorde klacht. Deze week kwam dat ook 
naar voren op het politieke ondernemersdebat in Heeg.

Regels zijn er om particulieren en bedrijven  te beschermen maar er zullen zeker regels zijn
waar wij ons als gemeente en raad moeten afvragen of ze nog wel zinvol zijn. We moeten ons afvragen,  waarom willen wij dit regelen, wat willen wij er mee bereiken en is het de meest effectieve aanpak om allerlei dingen maar te regelen?

Ondernemers willen snel antwoord op hun vragen hebben. Een ondernemer wil vooruit en liefst direct. Wachten op antwoord werkt verlammend en wekt irritatie. Dat is iets waar niemand bij gebaat is. Via de website www.ondernemersplein.nl  kunt u terecht voor al uw vragen die met ondernemen te maken hebben en ook kunt u hier doorlinken naar uw eigen gemeente.

Van de gemeente mag je verwachten dat er adequaat en snel een antwoord wordt gegeven. In de praktijk is dit helaas niet altijd het geval. Vaak is er geen sprake van onwil maar werkt het systeem in de hand dat mensen zich van het kastje naar de muur gestuurd voelen worden. Voor de toekomst is het belangrijk dat er gewerkt wordt aan een slagvaardige en compactere gemeentelijke organisatie. Deze ontwikkelingen zijn nodig om als gemeente ook voor de toekomst als sterke en autonome gemeente te kunnen blijven functioneren.

En daar maak ik mij sterk voor:

Slagvaardig ondernemen en een slagvaardige gemeente!