SPORT EN BEWEGEN IS GEZOND VOOR LICHAAM EN GEEST.

14-03-2014 11:51

Wij weten dat bewegen goed voor ons is en als we willen afvallen weten we dat we ook meer moeten bewegen. We gaan gezellig sporten op de sportschool of naar een sportclub.Je kunt natuurlijk ook individueel aan de
slag gaan op de fiets of wandelend of dravend. Het geeft ons energie en het houdt ons fit en maakt dat we de dingen kunnen doen die we willen doen en het houdt je in evenwicht.

De Nederlandse overheid vindt dat er voor kinderen in de buurt waar ze wonen voldoende sport-
en bewegingsaanbod moet zijn. Daarom stimuleert de overheid de samenwerking tussen binnenschoolse bewegingsonderwijs en buitenschools sport en bewegen. De gedachte hierachter is dat sport en bewegen niet alleen gezond is, maar ook kan bijdragen aan de zelfsturing van jongeren en de betrokkenheid bij de school en de wijk waardoor de kans op probleemgedrag vermindert.

SPORT IS VOOR IEDEREEN OOK voor kinderen uit gezinnen waar minder wordt verdiend en daarvoor
is de "SPORTIMPULS".

Sinds 13 februari tot 10 april 2014 (15.00 uur) kunnen lokale sport- en beweegaanbieders weer een
aanvraag indienen voor de Sportimpuls. Nieuw voor deze ronde is het extra bedrag van 5 miljoen euro specifiek voor Jeugd in lage inkomensbuurten. Heeft u de ambitie om met een Sportimpuls project meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden? Wilt u daarbij met jeugd én ouders in lage inkomensbuurten aan de slag? Laat u inspireren op www.sportindebuurt.nl daar vindt u het inspiratiedocument.

Op onze jeugd moeten we goed oppassen maar de jeugd moet wel kansen hebben en krijgen. Kinderen van ouders die het goed voor elkaar hebben krijgen alle kansen maar kinderen uit gezinnen waar dat niet telt moeten die kansen ook krijgen.

Het CDA-SWF kijkt naar mogelijkheden waar samenwerking met sportclubs, (brede) scholen,
instellingen en andere organisaties gerealiseerd kan worden zodat efficient gebruik gemaakt kan worden van elkaars faciliteiten.


Sport voor iedereen en DAAR MAAK IK MIJ STERK VOOR!

.