VITAAL CENTRUM

26-02-2014 13:55

Gistermorgen lag er een Vitaal Journaal in de bus, dit is een speciaal blad met volop nieuws over zorg en welzijn. Zorg voor vitaliteit
in SúdWest - Fryslân. De bewoners van SWF hebben ook een andere zorg nl. die van een Vitaal Centrum.
Steeds meer panden staan leeg. Gister werd duidelijk dat er weer een pand leeg staat nl. dat van kapper Jansen in
de Peperstraat in Sneek. Weliswaar maakt de pedicure nog gebruik van de bovenverdieping maar toch er staat weer een pand leeg!!

Weer een pand leeg! Dat is toch niet best!!

Een centrum waar vele panden lange tijd leeg staan is droevig en deprimerend, wat uiteindelijk ten koste gaat van de leefbaarheid.
Keuzes kunnen maken en elkaar ontmoeten is nog altijd van groot  belang. Daarom is het erg belangrijk dat we ons inzetten voor een levendig en vitaal centrum waardoor winkeliers en horeca beter kunnen presteren.

Het raakt ons allemaal: de ondernemers maar ook de bewoners van de stad of het dorp.

Wij van het CDA maken ons sterk voor het terugdringen van de leegstand in het centrum! Het CDA is zich bewust van het feit dat ondernemers
dit niet alleen kunnen en vragen de gemeente om actie. Het CDA is zich bewust dat het koopgedrag veranderd is, steeds meer internetverkopen, de crisis, men koopt minder en het CDA wil oplossingen zoeken voor het overschot aan ruimte. Bijv. betaalbaar wonen voor jongeren in het centrum. Door bedrijven en kantoren te vestigen die mensen trekken naar het centrum.

Betrokken partijen dienen met elkaar om de tafel te gaan om uit deze impasse te komen. Betrokken partijen zijn allereerst de
eigenaren/beleggers van de panden. Maar ook partijen die ruimte zoeken: dit kunnen jongeren/ouderen zijn die betaalbaar willen wonen in het centrum. Maar ook partijen die een bedrijf willen starten maar tegen de veel te hoge huren aanlopen. Partijen waar de omzetten van hun bedrijf zo teruglopen en moeten sluiten omdat zij vast zitten aan langdurige contracten.


Een vitaal centrum waar ondernemers kunnen ondernemen en waar het gezellig en levendig is!

Daar maak ik mij sterk voor!