WERKGROEP BINNENSTAD SNEEK VAN START

03-11-2016 10:46

Er is goed nieuw nieuws ten aanzien van een leefbaar centrum en het terugdringen van de leegstand. Voor de zomer van 2016 is er een werkgroep van start gegaan. In deze werkgroep zitten inwoners en ondernemers van de binnenstad.  Vanuit de raad hebben twee raadsleden  zich  toegevoegd  aan de werkgroep. De werkgroep gaat  met  vastgoedeigenaren praten, bewoners en ondernemers in de binnenstad en hebben contact met de werkgroep Binnenstad Sneek. Tevens wordt ervan de bevindingen van een wijkpanel in de binnenstad van een woningbouwvereniging gebruik gemaakt. Bewoners, Ondernemers,bezoekers en gebruikers van de binnenstad kunnen hun wensen kenbaar maken.

Met de binnenstad Sneek wordt bedoeld het gebied binnen de grachten en de communicatie hierover gaat verlopen via een digitaal platform. Belangrijk is dat bezoekers en  gebruikers van de binnenstad via een enquete hun wensen aangeven. In de huis-aan-huisbladen komt een advertentie met een enquete waar u aan kunt geven wat u belangrijk vindt voor de binnenstad.

In de 2014 heb ik tijdens de verkiezingen aangegeven wat ik belangrijk vind voor de aanpak van de leegstand. Een werkgroep van alle geledingen heb ik altijd bepleit. U kunt dit lezen in eerdere artikelen op mijn weblog.

In 2014 is een centrummanager aangesteld die met zijn werkgroep BInnenstad Sneek al geruime tijd actief is voor een leefbaar centrum. In 2016 zijn er  22 herinvullingen van leegstaande panden in de binnenstad gerealiseerd en 2 staan op de nominatie om ingevuld te worden. Ook is deze groep aan het nadenken hoe een zo vriendelijk mogelijk parkeerbeleid het best kan worden uitgevoerd.

De werkgroep BInnenstad Sneek wordt nu dus aangevud met een werkgroep Proeftuin Binnenstad Sneek. De cirkel lijkt rond te komen en dat is een mooie prestatie. De raad zal  op de hoogte gehouden worden door middel van actieve informatie en zo kunnen wij een vinger aan de pols aan de houden.



Werkgroep Binnenstad Sneek van start